Cozonac cu nuca de post

de miremirc in Dulciuri, 22 Mar 2011 | 6430 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 4 lg ulei
  • 4 lg rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la 1/2 portocala
  • 150 g zahar
  • un varf cutit de sare
  • 250 ml apa calduta
  • Umplutura:
  • 150 g nuca macinata
  • 2 lg rom
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  •  Uns deasupra :
  • 50 ml apa
  • 4 lg ulei
  • 3 lg zahar    
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca de post:

Ptr.aluat :

Facem maiaua: amestecam drojdia cu 2 lgt zahar pana se lichefiaza apoia adaugam putin apa calduta si lasam la dospit pentru 10-15 minute

Intr-un castron mai mare cernem faina, facem un cuib in ea si adaugam maia-ua crescuta, uleiul, sarea, rom-ul, coaja rasa de portocala si apa calduta (in care am topit zaharul si zaharul vanilat ) treptat. Framantam bine pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini, apoi il lasam la dospit pentru o ora.

Dupa ce a crescut il intindem pe masa cu faina si punem umplutura deasupra, rulam si asezam intr-o tava de cozonac unsa cu ulei si mai lasam la crescut pentru inca 30 de minute, dupa care il ungem cu sirop si dam la cuptor pana se rumeneste.

 Ptr. umplutura :

Amestecam ingredientele toate. Cine doreste poate sa puna si stafide. Foarte bun :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]