Cozonac cu nuca

de simsim82 in Dulciuri, 16 Feb 2014 | 3587 vizualizari

 

Pana acum aproximativ o luna, cozonacul era un mister pentru mine, daaaar... am gasit reteta ideala! Secretul? FAINA!!!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 125 g zahar
  • 15 g drojdie
  • 100 ml lapte
  • 1 ou
  • 25 g unt
  • 15-20 ml ulei (1 lingura)
  • Umplutura:
  • miez de nuca macinat (15-20 mieji)
  • 1 albus
  • 1 lingura cacao
  • 2 linguri zahar
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca:

Se pregateste maiaua: drojdia, 1 lingura de zahar, 2 linguri lapte si 2 linguri faina se amesteca bine si se lasa la crescut 15-20 minute.

Intr-un bol se cerne faina amestecata cu praful de copt si se toarna maiaua, apoi se adauga  zaharul, laptele caldut, untul moale (la temperatura camerei) si oul. Se framanta bine, iar la final se adauga uleiul (eu am folosit ulei de masline, dar e foarte bun si cel de floarea soarelui). Mai framantati pana se incorporeaza uleiul si lasati aluatul sa creasca cel putin o ora.

Intre timp macinati miejii de nuca si amestecati-i cu cacao, zahar si albus, pana obtineti o compozitie omogena.

Cand aluatul a crescut, impartiti-l in doua si cu ajutorul mainilor (date cu ulei) intindeti doua foi pe care le ''ungeti'' cu amestecul de nuca. Rulati cele doua foi, iar sulurile obtinute ''impletiti-le ''.

Tapetati tava cu unt/ulei si faina sau cu hartie de copt si lasati cozonacul la crescut in tava inca 30-45 minute. Dupa ce a crescut, ungeti cozonacul cu galbenus.

Dati tava la cuptor (deja incins la 200 grade C ) si dupa 5 minute scadeti temperatura la 175 grade C.

Cand cozonacul s-a rumenit ,sa stiti ca e gata . Lasati-l in cuptor pana se raceste  (daca rezistati) ,apoi feliati-l si...mancati-l! :D

TIPS-URI

1

Incercati sa inlocuiti jumatate din cantitatea de nuca ori cu nuca de cocos, ori cu crema de ciocolata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Classic

- 600 lei
2899.99 lei
2299.99 lei

COMENTARII (8)

_Alina_ 1

17.02.2014, 12:05

diaconta 1

17.02.2014, 18:56

pufos si aromat

MOKUSKA 1

19.02.2014, 15:39

delicios si frumos e cozonacu'

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

pe 26.09 la 05:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]