Cozonac cu nuca

de gaby_gabytza in Dulciuri, 3 Feb 2013 | 4546 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 3 oua
  • 100 ml ulei
  • 150 g zahar
  • 50 g drojdie
  • 1 praf de sare
  • 100 g smantana

umplutura

  • 300 g nuca
  • 100 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • esenta de rom

uns

  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca:

Cernem faina intr-un vas. Adaugam zaharul si sarea si amestecam. Facem o gaura si adaugam drojdia dizolvata in putina apa,amestecam cu un pic de faina si lasam la dospit. Adaugam ouale batute,uleiul,faina si incepem sa framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios(daca este nevoie se adauga apa calduta)lasam la dospit cca 1 ora.
Umplutura-amestecam ingredientele bine.
Dupa ce a crescut coca o impartim in patru, intindem fiecare bucata si o ungem cu umplutura. Rulam strans si impletim cate 2 si asezam in tava unsa si tapetata cu faina. Acoperim si lasam cca 15 min la dospit. Le ungem cu amestecul de galbenus si dam la cuptorul incalzit cca 60 minute la foc mic spre mediu. Verificam cozonacul cu scobitoarea(il verificam din cand in cand) si il lasam sa se raceasca in tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]