Cozonac cu mere

de ionix in Dulciuri, 27 Apr 2010 | 9587 vizualizari

 

i-am zis cozonac pt ca-i aluatul de cozonac :D:D

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 300 g faina
  • 1 cub drojdie
  • Doua galbenusuri
  • 100 g unt
  • 200 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • Pentru umplutura:
  • 1 si ½ kg mere
  • 6 linguri cu zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri cu ulei
  • lingurita cu scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu mere:

Prepararea umpluturii:

Merele se spala, se dau pe razatoare si se scurg.

In uleiul incins se pun merele impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.

Le calim 5-10 min si dupa ce iei de pe foc pui scortisoara. Se da la racit.

Prepararea aluatului:

Se face maiaua din drojdie, laptele cald si 2 lingurite cu zahar.

Untul se freaca bine cu zaharul si zaharul vanilat, pana se topeste zaharul.

Peste unt se pun galbenusurile si se freaca bine.

Se pune faina intr-un bol mare, se face o gaura-n mijloc si turnam maiaua. Amestecam bine si punem untul frecat cu galbenusuri.

Se amesteca bine pana aluatul face bule.

Se lasa la dospit 20 de min.

Se intinde o foaie si peste se pun merele calite.

Se ruleaza bine si se pune-n forma.

Se unge cu un ou batut cu o lingura cu zahar.

Se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.

Se scoate din forma cat este fierbinte.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac pascuta