Cozonac cu mac

de adela1981 in Dulciuri, 25 Apr 2012 | 4436 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 gr faina tip 000
  • 250 ml lapte caldut
  • 100 gr zahar
  • 40 gr drojdie
  • sare
  • coaja de lamaie
  • 100 gr unt moale
  • 3 oua
  • 100 gr mac macinat
  • 2 linguri zahar pudra
  • unt pentru una tava si cozonacul
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu mac:

Faina se cerne intr-un castron mare si inalt si se face o adancitura in care zdrobim drojdia , adaugam o lingurita de zahar si  50 ml lapte caldut, se framanta cu mana  si se lasa maiaua la dospit 15 min.  Apoi se adauga urmatoarele: restul de lapte caldut, zaharul, praful de sare, coaja de lamaie, ouale si untul moale. Se framanta aluatul pana ce se desprinde de pe peretii  vasului  si se lasa la dospit, langa o sursa de caldura, cca 40-50 min.  Dupa ce a dospit, se rastoarna pe masa de lucru, presarata cu faina , se framanta si se imparte in doua.

Se intinde aluatul pe rand.  Se amesteca macul cu zaharul pudra si se imparte in doua, se presara pe aluatul intins si se ruleaza cu grija sa nu iasa umplutura.  Se pun cozonacii in forma de chec uns cu unt, deasupra se ung cu unt sau galbenus de ou si se coc in cuptorul incins cca 40 min.   Dupa ce s-au rumenit frumos, se scot si se lasa sa se raceasca acoperiti cu un prosop curat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

ieri la 07:35

Rulouri cu fistic și gem de vișine - Delicioși și ușor de făcut

pe 16.10 la 08:31

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 15.10 la 10:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]