Cozonac

de Daniela96 in Dulciuri, 13 Ian 2013 | 3358 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 2 oua
  • un pahar de zahar
  • un pic de coaja de lamaie
  • un pic de coaja de protocala
  • un pic de sare
  • un sfert de cubulet de drojdie
  • nuca, stafide sau cacao poti sa pui ce doresti
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac:

  • Pui faina, ouala,zaharul, un pic de sare, coaja de portocala si lamaie si drojdia se pun toate impreuna 
  • Peste drojdie se pune un pic de lapte caldut se steie 5 minute
  • Apoi le framanti cu lapte ca sa iasa bune pana sa nu se prinda aluatul de mana
  • Le lasi sa dospeasca o ora si pe urma intinzi foaie si pui ce vrei (cacao,stafide, cacao)
  • Si dai focul  pe 250 de grande pana inceapa sa creasca un pic si dupaia il lasam la temperatura mai mica aproximativ 150 sau 200 de grade
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac Rosenkrantz (de post)