Covrigei picanti

de adry88 in Aperitive / Garnituri, 17 Oct 2013 | 3098 vizualizari

 

sursa este valclaudia

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 cub de drojdie
  • 250 ml lapte
  • 200 g margarina
  • faina neagra
  • 1 lingurita boia de ardei iute
  • uns
  • chimen
  • 1 ou
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigei picanti:

Intr-un bol mai mare adaugam ouale, le batem putin cu furculita dupa care adaugam margarina,sare,zahar,drojdia dizolvata in putin lapte,boia de ardei si restul de lapte,cca 600 g faina si incepem sa framantam un aluat elastic si nelipicios(daca mai este nevoie adaugam faina)

Intindem coca intr-o foaie subtire si decupam covrigeii.

Ii asezam in tava tapetata cu hartie de copt,acoperim cu un prosop si lasam la dospit cca 15 min.

Batem ou si ungem covrigeii,presaram sare si chimen(eu am folosit si mac).

Dam tava la cuptorul incalzit pana se rumeste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigei picanti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Covrigei cu chimen si parmezan