Cotlet de vita in nuci si stafide cu legume al dente- Mancarica de vara

de hanna in Mancaruri cu carne, 16 Aug 2015 | 2858 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 bucati cotlet de vita sau porc
  • 1 lingurita scortisoara
  • nuci macinate sau tocate marunt
  • ulei de masline
  • 2 lingurite de unt topit
  • Sosul:
  • - 1 pahar stafide
  • - 1 cana supa de pui
  • - patrunjel proaspat tocat
  • - sucul de la o lamaie
  • - sare si piper

Legume: - 3 cartofi mari cubulete, mazare verde, morcovi sau ciuperci

Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de vita in nuci si stafide cu legume al dente- Mancarica de vara:

Se fac crestaturi in cotlet si se condimenteaza cu amestecul de ulei de masline, nuca tocata si scortisoara. Se apasa peste stratul de nuca, astfel ca nuca sa intre in crestaturi. 

Se pune untul in tigaie si se prajesc usor si la foc mic cotletele, atat cat sa devina maronii pe ambele parti si doar atat cat sa nu arda nuca. Dupa, acoperiti cu un capac si lasati la foc mic, intorcand cotletele de pe o parte pe alta, pana cand sunt suculente si fripte bine. Scoateti cotletul pe o farfurie calda si acoperiti.

In aceasi tigaie, puneti stafidele cu supa de pui si patrunjelul si amestecati usor pana se face un sos frumos. Atentie! Sosul nu se ingroasa, ci ramane lichid dar aromat. Adaugati sucul de lamaie. 

Legumele se curata si se spala, si se dau la cuptor intr-o yena cu putin ulei de masline si apa. Se stropesc cu sare si piper dupa gust,dar nu se lasa pana sunt moi 100% ci pentru o varianta mai sanatoasa lasati pana cand emit aroma si sunt suculente. 

Serviti alaturi de cotlet, peste care se toarna sosul de pui cu staifdele.

TIPS-URI

1

Nu alegeti un cotlet prea gros sau mare caci va dura mult in tigaie pana se va frige si nucile, aromele si sosul se vor arde.

2

Adaugati legume de preferinta si proaspete.

3

Serviti cu o salata de rosii si castraveti sau fatoush.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de vita in nuci si stafide cu legume al dente- Mancarica de vara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gratar din piept de pui cu legume la tigaie