Cotlet de porc si cartofi la cuptor

de silvianart in Porc, 6 Ian 2017 | 3329 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cotlet de porc
  • 1 lingura piper rosu
  • 2 catei de usturoi
  • 1 cub unt
  • ulei masline, sare, cimbru, piper negru
  • cartofi
  • baby spanac
  • otet mere
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc si cartofi la cuptor:

Intr o tigaie cu maner rezistent la cuptor, adaugam cubul de unt; dupa topire, adaugam usturoiul zdrobit. Cotletul il frigem cate 20-30 secunde pe fiecare fata (sigilam). Oprim focul, il condimentam cu cimbru, piper negru, sare si piperul rosu deasupra. Tigaia se introduce in cuptorul preincalzit la 220 grade C, pentru 30 minute si continuam inca 50 minute la o temperatura de 160 grade C. Daca cotletul are 2 kg, se continua cu inca 50 min/kg.

Curatam cartofii, ii taiem pe lung, ii fierbem 8 minute, ii strecuram si asezam intr o tava pe hartie de copt (nu este musai hartia), la cuptor pentru 30-40 minute, pana se rumenesc frumos. Ii scoatem intr- o oala cu capac, se sareaza apoi ii stropim cu ulei de masline, punem capacul si ii scuturam. Raman acoperiti pana este gata friptura, indicat este s-o taiem dupa 10-15 minute, dupa ce o scoatem din cuptor.

Spanacul dupa gust, sare, ulei, otet, fiecare ce prefera..lamaie, etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc si cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu banane și ciocolată - Deliciu pufos și aromat

ieri la 09:14

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

pe 12.05 la 20:55

Tartă cu caise

pe 12.05 la 20:45

Clătită XXL cu fulgi de ovăz

pe 12.05 la 20:32

Pâine de casă cu semințe - Rețeta ușoară, fără frământare

pe 12.05 la 09:25

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc la cuptor pe pat de legume