O mancare gustoasa, servita alaturi de garnitura preferata si muraturi.
Se bat feliile de cotlet si se condimenteaza cu sare si piper.
Se pune untura sa se topeasca intr-o cratita. Se prajeste carnea pana se rumeneste usor. Se scot bucatile de carne pe o farfurie iar in restul de untura se pune faina. Se amesteca bine, se adauga si boiaua apoi se stinge cu apa calduta. Se lasa sa dea usot in clocot apoi se pun bucatile de carne. Se lasa la foc mic sa fiarba pana este bine facuta carnea. Daca mai este nevoie, se mai adauga apa fierbinte.
La final se adauga usturoiul pisat si chimenul macinat, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper, se amesteca bine si se mai lasa sa dea cateva clocote.
Se pregateste intre timp garnitura preferata si se serveste cu cotletul de porc si sosul de chimen, alaturi de muratura preferata, garnisita cu patrunjel verde tocat.
Pofta buna!
1
Ca si garnitura, se poate servi cu cartofi piure, pilaf de orez, orez cu legume, etc.