Cotlet de porc in sos aromat

de katty in Porc, 4 Mar 2021 | 3008 vizualizari

 

O friptura la cuptor langa un sos aromat cu castraveti acri si marar...
Eu am avut un cotlet de la un porc de casa, mai  mic si deci mai fraged care s-a gatit imediat.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr cotlet de porc
  • 1 ceapa rosie
  • 250 gr rosii cubulete
  • 1 lingura pasta de ardei
  • 150 ml vin rosu demidulce
  • 1 lingura ulei
  • condimente pentru carne de porc(coriandru, chimen,maghiran, boia dulce, sare, piper, cimbru)
  • 3-4 castraveti acri
  • marar verde
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc in sos aromat:

Presaram condimentele peste carne si o masam bine.

Asezam carnea intr-o tava, punem 1/2 de pahar de apa, acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor pentru 30 de minute, scoatem folia si lasam sa se rumeneasca. Cand carnea este rumena o scoatem, iar in tava turnam vinul.

Punem tava pe aragaz, dam cateva clocote, apoi scurgem zeama printr-o sita.

Intr-o tigaie incintam uleiul,adaugam ceapa tocata fin si amestecam ocazional pana se inmoaie. Stingem cu rosiile si fierbem la foc mic pana nu mai are zeama. Adaugam zeama scursa de pe carne, pasta de ardei si fierbem pana sosul se leaga. Potrivim de sare (tinem cont de faptul ca ulterior vom adauga castravetii acri care au si sare) si piper, iar daca sosul este prea acru putem adauga 1/2 de lingurita zahar pentru ca la final sosul trebuie sa aiba un gust dulce acrisor. Adaugam castravetii tocati marunt si mai dam cateva clocote.

Oprim focul si adaugam mararul. Servim cotletul cu sosul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc in sos aromat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura Turnulet,