O "leguma" intre legume! :D
Cotletul se spala si se sterge cu prosoape absorbante. Se condimenteaza cu sare si piper. Se aseaza intr-un vas de yena se aseaza bucatile de carne.
Legumele se curata si se spala. Morcovul se taie rondele, telina si pastarnacul cubulete, ceapa se taie solzisori, dovlecelul se taie cubulete cu tot cu coaja. Cateii de usturoiul se curata si se lasa intregi. Toate legumele se aseaza peste carne, se condimenteaza din nou cu sare si piper, se stropeste totul cu ulei si se toarna apa. Se acopera vasul cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru 30 de minute. Se indeparteaza folia. Rosiile se curata de coaja, se taie cubulete si se pun peste legumele din tava impreuna cu bulionul. Se da din nou la cuptor pentru aproximativ 15 minute, dupa care se scoate carnea si se aseaza deasupra legumelor. Se da din nou la cuptor pana ce prind culoare bucatile de carne.
Se serveste alaturi de cartofi piure. Pofta buna!
1
Daca nu aveti supa de legume, se poate inlocui cu apa.
2
Se pot pasa legumele, obitnandu-se un sos delicios (noi am preferat sa servim legumele ca atare).