Cosulete diplomate

de maria_claudia in Dulciuri, 7 Mar 2011 | 6778 vizualizari

 

Le-am dat aceasta denumire ptr ca umplutura este cea de la tortul diplomat.UN desrt gustos si usor de facut.

 

INGREDIENTE

  • 5 portocate,
  • 2 oua,
  • 4 linguri zahar.
  • 200ml lapte.
  • vanilie.
  • 1 plic gelatina,
  • 250 ml smantana lichida,
  • 4 linguri zahar.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete diplomate:

portocalele spalate,se taie in forma de cosulete si se scobesc cu ajutorul unui cuttit cu varful rotund. Gelatina se pune la inmuiat in 100 ml apa rece. Ouale cu zaharul si laptele se pun pe fiert la foc mic amestecand continu pana se ingroasa, dam de pe foc si punem gelatina  amestecand pana se dizolva.

Mixam smantana cu zaharul pana obtinem frisca  din care oprim 2-3 liguri ptr decor.Cand crema s-a racit punem miezul de la portocale taiat cubulete,vanilia si frisca amestecand usor.Umplem cosuletelesi le punem la frigider ptr 2-3 ore dupa care le ornam cu frisca ramasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete diplomate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]