Cosulete cu mure si crema de vanilie

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 20 Sep 2011 | 4999 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g foietaj(1 foaie)
  •  Crema de vanilie:
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri amidon
  • 260 ml lapte
  • 50 g unt
  • 2 linguri frisca batuta
  • Vanilie
  •  Décor:
  • 100 ml frisca lichida
  • 200 g mure
  • Sos de mure(optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu mure si crema de vanilie:

Foietajul se decongeleaza, apoi se taie in 10 patrate de dimensiuni egale. Patratele se aseaza in formele pentru muffins formand cosulete. In interior se pun patrate de hartie de copt pentru a nu permite cresterea aluatului. Tava se pune in cuptorul preincalzit pentru 15 minute,la foc iute.

Crema:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se topeste,apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza. Laptele caldut se adauga compozitie cremoase si se amesteca bine. Amestecul se pune intr-o cratita si se pune pe foc mic, amestecand incontinuu pana se ingroase. Se pune intr-un bol si se amesteca cu untul si vanilia. Se lasa sa se raceasca,apoi se amesteca cu frisca batuta.

In fiecare cosulet se pune cate o lingura de crema de vanilie, apoi cate o lingura de frisca batuta.

Se decoreaza cu mure si sos de mure.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu mure si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta Prajitura "O noapte la Venetia", prajitura preferata de toata familia