Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 6 Iun 2024 | 1729 vizualizari

 

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola ideale pentru micul dejun sau ca gustare. 
Iată cât de ușor se prepară și ai nevoie de doar câteva ingrediente.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola:
  • 400 g aluat foitaj
  • 150 g brânză gorgonzola dulce
  • 10-11 ciuperci albe, mari
  • 1 ceapă roșie
  • 2 căței usturoi
  • ulei de măsline
  • cimbru proaspăt
  • câteva fire de chives
  • sare și piper
Portii: 11
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola:

Cum se prepara Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

Toacă mărunt ciupercile, apoi usturoiul și ceapa.

Într-o tigaie încinsă, adaugă puțin ulei de măsline și pune ciupercile la sotat. Adaugă usturoiul și ceapa și lasă pe foc până se rumenesc bine și scade zeama lăsată de ciuperci. Condimentează cu sare, piper și puțin cimbru.

Taie aluatul foietaj în 12 pătrate. Așază fiecare pătrat în tava de brioșe și presează ușor ca să se așeze bine aluatul, apoi adaugă câte o lingură din umplutura de ciuperci.

Coace coșulețele cu ciuperci în cuptorul preîncălzit, la 200 grade C, timp de 20-25 minute, în funcție de cuptor.

După coacere, scoate-le din cuptor și pune câte o lingură de gorgonzola peste fiecare ca să se topească frumos brânza. Garnisește-le cu chives tocat mărunt și servește-le cu poftă! Sunt excelente la gust!

Daca ti-a placut reteta noastra "Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

MotanLaOale 1

07.06.2024, 01:29

Panacris 1

07.06.2024, 15:07

Mai avei gorgonzola?

Rocsi 1

07.06.2024, 20:49

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastă de peşte cu migdale