Costite dulci-acrisoare-picante cu cartofi aurii

de DanaModog in Porc, 17 Dec 2014 | 2732 vizualizari

 

Pentru mine o mancare buna e o mancare iute si combinatia de dulce-acrisor-picant m-a dat gata. Ador reteta asta si sper ca o veti incerca si voi.

 

INGREDIENTE

  • 300 g costite pirc
  • 2 linguri pline cu miere
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingura otet balsamic (otet de vin)
  • 1 lingura sos soia
  • 1 lingura ulei floarea soarelui
  • 2 linguri pasta de rosii
  • Sare
  • Piper
  • Chilli sau Tabasco
  • 10 cartofi
  • Ulei pentru prajit
  • Piper
  • Sare
  • Boia
  • Rozmarin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Costite dulci-acrisoare-picante cu cartofi aurii:

Costitele se pun intr-un bol si se amesteca cu condimentele dupa care se pun jumătate de ora la frigider acoperite. Se încălzește cuptorul la 200° si se pun costitele acoperite cu staniol pentru jumătate de ora dupa care se ia folia si se mai lasa jumătate de ora. Vor avea un gust perfect dulce-acrisor-picant. 
Cartofi trebuie taiati mai mari si pusi la fiert pana devin moi la exterior dar nu asa moi ca pentru piure, se lasa la stors 5 minute dupa care se condimentează si se pun la prajit pana devin aurii si crocanti.
Pofta buna!

TIPS-URI

1

Merge bine cu o castraveti murati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Costite dulci-acrisoare-picante cu cartofi aurii" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc cu legume chinezesti