Costita de porc la cuptor, cu cartofi

de burdulea56 in Mancaruri cu carne, 29 Aug 2010 | 16047 vizualizari

 

La ornarea acestui fel de mancare, am folosit coaja de mar pt a pregati un trandafir.

 

INGREDIENTE

  • 1,200 kg costite proaspete de porc,
  • 2 lingurite piper macinat,
  • 2 lingurite boia,
  • 1 lingurita ienibahar,
  • 3 lingurite vegeta,
  • 1 lingura ulei de palmier,
  • 5 catei usturoi,
  • cateva crengute patrunjel verde.

Pt decor:

  • patrunjel si marar verde,
  • coaja de mar.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Costita de porc la cuptor, cu cartofi:

Carnea spalata si portionata, se pune in tava de friptura, se condimenteaza, se adauga cateva fire de patrunjel verde, 4 catei de usturoi, 1 pahar de apa(200-250 ml), acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptorul deja incins timp de 50 minute(la jumatatea timpului intoarcem carnea). Carnea este preparata cand furculita intra cu usurinta. Luam folia si mai lasam carnea la cuptor 10 minute sa se rumeneasca. Se serveste cu garniture de cartofi pregatiti la cuptor(pireu, orez) si salata de castraveti proaspeti. Dupa ce asezam friptura si cartofii pe farfurie, garnisim cu crengute de verdeata, verdeata tocata, ustoroi(1 catel taiat marunt), trandafir realizat din coaja de mar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Costita de porc la cuptor, cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pui cu sos acru-dulce