Coronite la cuptor

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 6 Oct 2012 | 4625 vizualizari

 

mi-a placut ideea coronitelor, am preluat-o modificant ingredientele dupa gustul nostru,adica al familiei. Modelul coronitei l-am gait aici:
http://www.edithskitchen.ro/2010/12/coronita-cu-carne-tocata.html

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 2 oua
  • 700 gr.faina (am folosit faina neagra in amestec cu faina neagra)
  • 250 gr.margarina topita
  • 150 ml lapte caldut
  • 1 cub de drojdie
  • o lingurita de zahar
  • sare dupa gust

Pentru umplutura:

  • 1_ 500 gr.carne tocata+ 2 oua+ condimente
  • 2_ un borcan de zacusca+ cascaval ras (100gr)+1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronite la cuptor:

Pentru ca ai mei copii sunt vegetarieni convinsi, am facut una pentru ei si una pentru noi, cei necertati cu carnea.

Asadar, aluatul se prepara din ingredientele enumerate mai sus. Ajunge pentru doua coronite. Am impartit respectivul aluat in doua, l-am intins pe masa de lucru si pe dosul unor tavi de tarta am purces la asamblarea coronitelor.

Ca sa nu mai lungesc vorba, urmarind imaginile va dati seama cat de simplu se realizeaza modelul de coronita care pe langa faptul ca e un aperitiv deosebit, incanta si privirea...

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Inainte de asezarea aluatului pe dosul tavii, aceasta trebuie unsa cu ulei!

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronite la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Suberec cu carne de vita