Coronita de porc cu cartofi la cuptor

de nico15 in Porc, 24 Noi 2010 | 10072 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1-1,5 kg cotlet de porc
  • 1 kg cartofi
  • 2 capatani de usturoi
  • 1- 2 legaturi de ceapa verde
  • 50-70 grame de boia dulce
  • 2 cani de vin rosu(1 pt marinata, 1 in tava)
  • 50 ml miere
  • 1 lamaie,
  • piper boabe,
  • cimbru
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita de porc cu cartofi la cuptor:

Carnea se pune la marinata: 1 capatana de usturoi, 1 legatura ceapa verde, piper boabe, sare, 1-2 linguri de ulei de masline, zeama de la o lamaie mai mare, 1 cana de vin rosu, piper boabe, 50 ml de miere, carnea se unge cu amestecul rezultat se pune in punga speciala si se da la frigider pana a doua zi.

A doua zi se scoate carnea, se taie cotletul pana aproape de os si se aranjeaza sub forma de coronita in tava, se curata si se zdrobeste usturoiul, pasta rezultata se unge carnea cu ea, se adauga cana de vin rosu se sareaza si pipereaza si se da la cuptor.

Se spala, curata si taie cartofii se adauga ceapa verde se sareaza se adauga boia, se pune ulei si se va completa cu apa, si se da la cuptor.

Carnea se lasa 30-40 de minute dupa care se incearca, se unge carnea cu sos-ul din tava, si aceasta operatiune se repeta de doua-trei ori, carnea trebuie sa fie facuta bine, dupa verificare se introduce din nou in cuptor si se mai lasa la facut, este in functie de aragazul fiecarei persoane. Se verifica si cartofii sa fie facuti.

Aceasta este coronita noastra de porc cu garnitura de cartofi la cuptor.

Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita de porc cu cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 38 %
239.99 lei
149.99 lei

COMENTARII (13)

kamy 1

25.11.2010, 16:19

ioi ce-mi placesi asta-i pe gustul meu 5f

Bucataras Medi 1

25.11.2010, 18:30

frumoasa si gustoasa..................

Bya Ralu 1

12.02.2013, 17:44

ceva bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura a la Motan