Coronita aerata cu kiwi

de iry-gabriela in Torturi, 11 Feb 2012 | 4067 vizualizari

 

......de ce aerata????doar pentru simplu fapt ca ciocolata amaruie pe care am adaugat-o in compozitie(data pe razatoarea mare)i-a dat voie copozitiei sa creasca in tava la cuptor formandu-se goluri mici de aer.....

 

INGREDIENTE

pentru blat:

  • 5oua,
  • 5 linguri de zahar,
  • 5 linguri de ulei,
  • 5 linguri de faina,
  • un praf de copt cu sofran,
  • un plic de zahar vanilat bourbon si 1/2 ciocolata amaruie.     

pentru crema:

  • 250ml lapte,
  • 3 linguri de zahar pudra si un plic de crema cu rom si trufe.   

pentru ornat:

  • kiwi si nuca de cocos.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita aerata cu kiwi:

pentru inceput se separa ouale.   

albusurile se bat cu un praf de sare,peste care se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o bezea .   

apoi se adauga galbenusurile unul cate unul,uleiul si faina amestecata cu praful de copt.  

la final se adauga zaharul vanilat si ciocolata rasa pe partea mare a razatoarei si se amesteca usor pana se incorporeaza toata ciocolata.    

se unge o tava in forma de coronita cu ulei si se tapeteaza cu faina peste care se adauga compozitia si se baga la cuptor care a fost incalzit cu 10 minute inainte.    

se tine cam 25 de minute si apoi se scoate si se lasa sa se raceasca ,dupa care se intoarce cu gura in jos si se scoate din forma. 

cand este coplet racit se tai pe jumate.     

separat se prepara crema dupa prospectul care il are  si se lasa un pic la frigider.    

peste prima parte a blatului se adauga felii de kiwi si se adauga o parte din crema preparata peste care se aseaza a doua jumatate a blatului si se adauga deasupra restul de crema.

se orneaza cu felii de kiwi si se pudreaza cu nuca de cocos!   

fiecare orneaza dupa preferinta si gust....

sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

ciocolata amaruie,

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita aerata cu kiwi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat cu piscoturi