Cornuri pufoase cu gem si nuca de cocos

de Sidy in Prajituri, 10 Iun 2011 | 23162 vizualizari

 

Niste cornuri pufoase ce merg de minune linga o cana cu lapte proaspat sau linga o cafea....

 

INGREDIENTE

  • 1kg faina alba
  • 3 oua
  • 1 cana si 1/2 lapte caldut
  • 50 g drojdie
  • 100 g zahar praf
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 250 g untura sau margarina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 borcan gem de caise
  • 80 g nuca de cocos
  • 1 ou pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu gem si nuca de cocos:

Drojdia faramitata cu o lingurita cu zahar si 50 ml lapte caldut se pune la cald pina creste bine de tot.

Cernem faina intr-un bol mare ,punem drojdia, adaugam ouale( in pozele mele se vede cantitatea dubla) , zaharul si coaja de lamaie.Adaugam treptat untura(margarina) topita dar nu fierbinte , amestecam si apoi punem  laptele cate putin.

Framantam bine cam 15-20 minute, apoi lasam sa dospeasca acoperit la cald ,pina isi dubleaza volumul, cam 30 minute.

Dupa ce aluatul este dospit, il punem pe masa presarata cu faina si facem 4-5 cocuti.Ii mai lasam 10-15 minute sa doaspeasca apoi ii intindem cu sucitoarea, pe rand si taiem cu cutitul in 8 triunghiuri.

Gemul il amestecam cu nuca de cocos si punem cate o lingurita pe fiecare triunghi.Rasucim cornuletele si le punem in tava tapetata cu hartie de copt.Le facem cu ou deasupra si presaram putin zahar apoi le dam la cuptorul incins la 180 de grade C pine se rumenesc deasupra avand o crusta aramie.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu gem si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dorada cu roșii, ardei și brocoli

pe 28.03 la 19:49

Șnițele de pui - Rețeta clasică gustoasă

pe 28.03 la 15:53

Ficăței cu ceapă la tigaie - Buni de te lingi pe degete

pe 28.03 la 13:17

Plăcintă cu cartofi și pui - Irezistibil de gustoasă și sățioasă

pe 28.03 la 10:56

Omletă la cuptor cu bacon și ciuperci - Mic dejun gustos și sățios

pe 28.03 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Dulsineea