Cornuri pufoase cu gem de piersici si nuci

de daniastefania in Prajituri, 2 Mar 2015 | 6496 vizualizari

 

O combinatie mai atipica, dar va garantez ca e reusita

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 200 ml lapte caldut
  • 100 gr iaurt natur
  • 3 oua
  • 50 gr drojdie
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura untura de porc
  • Un praf de sare
  • 200 gr nuci
  • 50 gr gem piersici
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu gem de piersici si nuci:

Pregatim aluatul pentru cornulete. Dizolvam drojdia impreuna cu zaharul in laptele caldut. Adaugam apoi faina cernuta, iaurtul, 2 oua, praful de sare si untura. Se framanta bine pana se obtine un aluat nelipicios. Se acopera vasul cu un prosop de bucatarie si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Pregatim intre timp si umplutura.

Nucile se macina si se amesteca cu gemul. Dupa ce a dospit aluatul se intinde in forma de dreptunghi cu grosimea de 2 cm. Se taie aluatul ca niste triunghiuri. In partea mai lata a triunghiului se pune o lingurita de umplutura. Se ruleaza apoi spre varf. Se pun cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu ou batut si se lasa 10 minute sa mai dospeasca. Se dau la cuptoful preincalzit la 200 grade C pana se rumenesc frumos.

Si ...la masa cu ele ;)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu gem de piersici si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri fragede cu finetti