Cornuri pufoase

de cristinutanicolita in Dulciuri, 20 Sep 2014 | 3421 vizualizari

 

Merita incercate! Sunt pufoase,aromate si merg de minune la o cafeluta sau prichindeilor la scoala.
Noua ne plac f mult cu mere calite sau cubulete de ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 2 lg pline de miere
  • 250 ml lapte cald
  • 500-550 g faina
  • 250 g unt
  • ou pt uns
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase:

Drojdia se pune intr-o cana cu 2 linguri apa calduta si se lasa 15 min la dospit.

Intr-un bol se pune faina,mierea,untul topit in laptele cald,sarea si se amesteca. Deasupra se pune drojdia dospita si se framanta bine aluatul pana devine elastic. In timpul framantarii adaugati lapte sau faina,dupa cum cere aluatul.

Dupa ce aluatul este framantat se acopera cu un prosop umed si se lasa la dospi o ora.

Cuptorul se preincalzeste la 180 C.

Dupa ce aluatul a dospit, se imparte in 2-3 bucati si se intinde fiecare in cerc. Fiecare cerc se taie in 8 triunghiuri. Aceste triunghiuri se ruleaza pornind de la latura mai lata(de la baza spre varf), formand cornulete.

Cornuletele se pun in tava lasand spatiu intre ele. Se ung cu ou si se coc pana ce au o culoare aurie.

TIPS-URI

1

Pot fi umplute cu nutela,cuburi de ciocolata, mere calite,rahat, dulceata.

2

Sunt bune si sarate ;in acest caz se inlatura mierea si se mareste cantitatea de sare;se umple cu sunca,cas sau orice altceva doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri bicolore