Cornuri cu nuca

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 6 Mai 2011 | 4220 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 370 g faina
  • 1 ou
  • 1 lg ulei
  • 120 g zahar
  • 130 ml lapte
  • 40 g margarina topita
  • 7 g drojdie uscata
  •  Umplutura:
  • 100 g nuci macinate
  • 50 g biscuiti simpli
  • 1,1/2 lingura cacao
  • 4 linguri zahar
  • 80 g margarina
  • +
  • 1 galbenus
  • 1 lingura lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu nuca:

Umplutura:

Nucile macinate se amesteca cu biscutii faramitati,cacaua si zaharul. Margarina se topeste si se toarna peste amestecul de nuci. Se amesteca bine,daca este prea uscata se mai pune putin lapte cald.

Aluat:

Manual:

Intr-un castron incapator se pune faina amestecata cu drojdia si un praf de sare. Oul se bate cu zaharul,se adauga laptele caldut,margarina topita si racita si uleiul; se omogenizeaza bine. In mijlocul fainii se face o adancitura in care se toarna amestecul lichid. Se amesteca cu o lingura,din interior spre exterior,cat se poate,apoi se framanta aluatul aprox 15 minute,pana devine neted si elastic. Aluatul se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul(60-80 minute).

Masina de paine:

In cuva masinii se pune laptele,uleiul,oul,margarina topita si un praf de sare,apoi se adauga faina,pe margini se repartizeaza zaharul,iar in mijloc se pune drojdia. Masina se seteaza pe programul de framatare si dospire.

Aluatul dospit se imparte in 2 parti. Fiecare parte se intinde in forma de cerc apoi se taie in 8 triunghiuri. Pe fiecre triunghi,pe partea mai lata,sepune cate o lingurita de umplutura si se ruleaza din exterior spre interior.

Cornurile se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa 30 minute,acoperite, la loc cald. Dupa 30 minute se ung cu galbenusul de ou desfacut in 1 lingura de lapte.

Cornurile se coc in cuptorul preincalzit,aprox 30 minute,la foc mediu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi de cacao