Cornuri cu mere

de elucubratiiculinare in Dulciuri, 21 Noi 2012 | 7256 vizualizari

 

Rețetă cerută de piciul meu.
Dacă ar fi după el ar trebui să fac cornuri în fiecare zi :))

 

INGREDIENTE

  • 750 g făină,
  • 2 ouă,
  • 25 g drojdie proaspătă,
  • 1 lingură zahăr,
  • 200 ml lapte călduț,
  • 1/2 linguriță sare,
  • 1 lingură miere.
  • Umplutură
  • 4 mere acrișoare,
  • 50 g nucă tocată,
  • 4 linguri zahăr,
  • 1 linguriță scorțișoară.
  • Pentru uns:
  • 1 ou.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu mere:

Cernem făina într-un castron. În mijloc facem o adâncitură în care amestecăm drojdia cu zahărul și o lingură de lapte cald. Lăsăm 5 minute.

Între timp batem bine cele 2 ouă cu restul de lapte cald și se adaugă în castron peste făină. Adăugăm sarea, mierea și amestecăm. Dacă aluatul vi se pare prea moale, mai adăugați 1-2 linguri făină. Se frământă bine aluatul, (cu mâinile unse cu ulei). Se lasă să se odihnească pentru 30-50 minute în funcție de temperatura camerei.

Între timp pregătim umplutura. Spălăm merele și le dăm pe răzătoarea mare, eu le dau întotdeauna cu tot cu coajă. Se pun într-o crăticioară, se adaugă zahărul și se amestecă. Se lasă pe foc până scade toată zeama. Adăugăm nuca, scorțișoara și dăm la o parte de pe foc.

Când aluatul a crescut destul de mult se împarte în două bucăți egale. Se întinde pe o planșetă unsă aluatul, se retușează marginile - putem folosi o farfurie mare și tăiem cu un cuțit lateralele. Punem câte o lingură de umplutură pe margine și rulăm.

Cornurile se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se lasă 10-15 minute să mai crească.  

Se ung cu ou bătut și se dau la cuptor până se rumenesc frumos deasupra - în funcție de cuptor 15-20 minute la 190 grade C.   

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri fragede cu finetti