Cornuri cu ciocolata si gem

de adasev12 in Dulciuri, 7 Feb 2011 | 5342 vizualizari

 

ceva dulce de rontait....

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina
  • 10 g drojdie proaspata
  • lapte cat cuprinde
  • 3 lg zahar
  • 1 ou
  • 2 lg margarina
  • nutella
  • bucatele de ciocolata
  • gem ( de gutui am folosit eu)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu ciocolata si gem:

Drojdia se dizolva in lapte caldut, se presara cu putina faina si se lasa putin la loc cald. Cand a facut basicute se toarna in mijlocul fainii, se pune si margarina, se bate oul cu un praf de sare si se toarna si el , zaharul se dizolva in lapte si se amesteca coca cu mana, apoi se ia la framantat pana se dezlipeste de pe maini si crapa aluatul.

Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul, apoi se ia si se imparte in doua, din fiecare bucata se face cate o foaie intinsa rotunda , care apoi se taie in  opt bucatele. Se unge cu nutella, gem si ciocolata ( am folosit eu in premiera cioco...am rupt-o bucatele mici....). Se ruleaza cornurile si se asaza in tava. Se lasa 15 min sa se odihneasca  apoi se introduc la cuptorul incins la 200 grade. Cand s-au copt pe trei sferturi ( cam dupa 30 min) se scot si se ung cu miere...eu nu am avut pensula si am turnat cu lingurita.... se baga iar la cuptor si se mai lasa 10 min-15 minute

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu ciocolata si gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Portokalopita, placinta greceasca cu iaurt si portocale

de Rocsi 9

ieri la 20:48

Chec pufos cu cacao - Rețeta simplă și economică

pe 31.01 la 16:37

Bougatsa - Delicioasa plăcintă grecească cu cremă de griș

pe 31.01 la 15:01

Quesadilla cu pui și legume la tigaie - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 31.01 la 09:13

Budincă de paste cu iaurt - Savoare maximă într-o rețetă simplă

pe 30.01 la 10:50

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Croissant au Chocolat