Cornuri cu ciocolata

de Geanina87 in Prajituri, 26 Iun 2012 | 9001 vizualizari

 

M-am inspirat de pe un blog italian "Chechef " cu mici modificari :)

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 50 g unt
  • 2 pahare lapte
  • 2 oua
  • 1 cubulet drojdie
  • 100 g zahar
  • 2 lg zahar brun
  • un varf de cutit de sare
  • nutella sau orice doriti(gem,dulceata,ciocolata etc.)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu ciocolata:

Punem drojdia intr-un vas mai mare, adaugam 2 linguri de zahar, laptele cald si 6 linguri faina. Se amesteca totul bine si se lasa asa 15 minute, dupa care se adauga restul de faina, un ou, zaharul ramas,sarea si in cele din urma untul topit dupa care se framanta aproximativ 5 minute. Se formeaza un aluat nelipicios. Se lasa la dospit 30 de minute pana cand isi dubleaza volumul.

Impartim aluatul in 10 parti. Fiecare bucata o intindem cu sucitorul si o facem patrata, apoi crestam ca in imagine, umplem cu nutella (eu am folosit o altfel de crema de ciocolata din comert) si rulam. Le asezam in tava si le ungem cu ou amestecat cu zahar brun. Dam la cuptorul preincalzit pt 25 minute la 180 grade .

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri