Cornuri cu ciocolata

de Lau in Dulciuri, 29 Mar 2012 | 3416 vizualizari

 

By miha, le-am vazut le-am placut si le-am facut :)).

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 100 ml ulei
  • 1 ou
  • 1 lingura otet
  • 1 lingurita sare
  • 200 g unt
  • 200 m lapa
  • 100 g ciocoalta1 galbenus
  • 2 linguri lapte
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu ciocolata:

Faina o cernem intr-un castron,facem o gaura in mijloc si adaugam oul,uleiul,otetul si sarea,framantam adaugand treptat apa calduta,pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.

Aluatul obtinut se intinde in foaie subtire si rotunda,se unge cu untul la temperatura camerei,taiem foaia in 8 segmente de cerc egale intre ele,lasand mijlcoul netaiat.

Fiecare segment se intoarce peste cerc din mijlocul foii,lipindule,orndinea se intoarce si se face succesiv numai din pozitiiile opuse,fata in fata.

Se acopera coca si se da la frigider  2 ore.

Se intinde cu succitorul o foaie pe care o impaturim in 3 pe lungime si apoi inca o data latime in 3.

Se intinde din nou in foaie subtire dreptunghiulara.

Taiem foaia in 2 pe lungime apoi fiecare parte o taiem in triunghiuri.

Pe fiecare triunghi punem cate 1 patratel de ciocolata.

Rulam de la baza la varf, le asezam  in tava si le ungem cu galenusul amestecat cu laptele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]