M-au bantuit aceste cornuri din momentul in care le-am vazut la Miha si uite ca le-a venit randul. Sunt minunate, foietate si usor crocante. Dar hai sa nu mai lungim vorba, va spun doar ca sunt perfecte langa o cafea :).
Cernem faina untr-un castron. Adaugam oul, uleiul, otetul si sarea si incepem sa amestecam. Adaugam treptat apa calduta si framantam un aluat elastic si nellipicios.
Intrindem aluatul in foiae subtire si rounda. Il ungem apoi cu untul moale (la temperatura camerei) apoi taiem cercul in 8 parti, lasand insa mijlocul netaiat.
Fiecare bucata se intoarce peste cercul ramas netaiat, avand grija ca de fiecare data sa intoarcem bucata opusa. Pentru o mai buna intelegere priviti imaginile de aici :).
Aluatul astfel impachetat se inveleste in folie si se da la frigider pentru 2 ore.
Scoatem aluatul din frigider si il intindem in foaia subtire dreptunghiulara. Impaturim foaia pe lungime pana la jumatate apoi acoperim cu cealalta jumatate. Procedam la fel si pe latime.
Aluatul se intinde din nou in foaie dreptunghiulara. Taieme foaia pe lungime iar fiecare parte o impartim in triunghiuri. La baza fiecarui triunghi asezam o bucatica de ciocolata iar apoi rulam spre varf.
Asezam cornurile in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu galbenus desfacut in lapte.
Dam la cuptor, la foc mediu spre mare, pana se rumenesc.