Cornulete fragede cu nuca

de Valclaudia in Dulciuri, 14 Mai 2016 | 10301 vizualizari

 

Inspiratie mi-a fost reteta postata de Cleme, care o stie de la Dia ;)

 

INGREDIENTE

  • 250 g unt cu 82% grasime
  • 100 g zahar
  • 160 g nuca macinata
  • 400 g faina
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • un praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • coaja de la 1 lamaie
  • 100 gr. zahar farin pentru pudrat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede cu nuca:

Untul, galbenusurile, oul intreg se pun intr-un castron incapator peste faina cernuta in prealabil.

Adaugam nuca macinata, praful de sare, zaharul,praful de copt, coaja de lamaie.

Amestecam pana obtinem un aluat ferm, gras, pe care il dam la frigider pentru 1 ora.

Preincalzim intre timp cuptorul la 175 grade.

Tapetam tava cu hartie de copt, scoatem aluatul de la rece, rupem bucatele mici de aluat pe care le modelam intre palme si formam cornulete mici.

Le asezam in tava, apoi le dam la copt pana devin usor aramii.

Scoatem cornuletele din cuptor, le asezam pe un platou si trecem o ploaie de zahar pudra peste ele.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

AndrutzaP 1

15.05.2016, 09:52

Bunee! Trebuie sa le trec pe lista mea

Rocsi 1

15.05.2016, 11:55

Cornuletele astea se topesc in gura! Vreau si eu!

mirela0911 1

15.05.2016, 17:35

Mmmm, delicioase!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu caise, cirese si rozmarin - de post