Cornulete fragede

de amalia01 in Prajituri, 23 Dec 2014 | 5986 vizualizari

 

O reteta mostenita de la bunica, imbunatatita si modernizata...

 

INGREDIENTE

  • 250 margarina Rama mit butter
  • 100 g zahar pudra
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lg smantana
  • 600 g faina
  • 2 lgt otet
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • dulceata
  • nuca macinata
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede:

Se pune margarina intr-un bol si se lasa la temperatura camerei pentru 30 de minute. Se amesteca apoi cu zaharul . Se adauga treptat ouale, smantana, zaharul vanilat, sarea , coaja de lamaie si praful de copt stins cu zeama de lamaie.

Se framanta un aluat consistent si fraged, care se lasa 20 minute la frigider.

Se imparte in 3 bucati si fiecare bucata se intinde cu sucitorul in foaie subtire. Se taie in triunghiuri , pe care asezam dulceata amestecata cu nuca si se ruleaza. Se aseaza cornuletele pe hartie de copt in tava si se baga in cuptorul preincalzit , la foc mic, pentru 35 de minute.

Se lasa pana se rumenesc usor, apoi se scot si se pudreaza cu zahar praf.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Rocsi 1

25.12.2014, 23:11

Foarte bune!

mirela0911 1

26.12.2014, 10:06

Bune cornulete!

Panacris 1

28.12.2014, 13:02

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu nuca si vanilie