Cornulete din iaurt cu umplutura de mac

de Panacris in Dulciuri, 27 Feb 2017 | 6080 vizualizari

 

Pentru rețeta 1100 din portofoliul Panacris ;), am reușit să aduc un desert clasic și la îndemâna oricui ;) După cum mă/ne știți, noi nu suntem prea ”cremoși” ;) Dulciurile clasice sunt pe gustul nostru.  P.S. Cam puține au ieșit :D Data viitoare voi face porție dublăăăă ;) 

 

INGREDIENTE

  • 100 ml iaurt gras 
  • 125 g unt gras 
  • 250 g făină albă 
  • 30 g zahăr 
  • ½ linguriță sare de mare 
  • 20 g drojdie proaspătă 
  • Pentru umplutură:
  • 100 g mac măcinat 
  •  50 g zahăr tos 
  •  1 plic zahăr vanilat 
  • 100 g lapte dulce 
  • ½ linguriță esență de lămâie 
  • Pentru topping:
  • 1 bucată gălbenuș de ou 
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete din iaurt cu umplutura de mac:

Făina, iaurtul, drojdia, zahărul, untul topit, se pun într-un vas și se amestecă energic până ce se înglobează toate ingredientele. Aluatul obținut se lasă la dospit la loc călduț, cca. 30 de minute.

Între timp, macul se macină cu mașina special, uitați de râșnița de măcinat cafea. Clasica mașină manual de măcinat semințe, e cea mai bună, am redescoperit-o de curând ;) Macul măcinat se pune într-un vas cu fundul mai gros, se adaugă zahărul și laptele și se pune la fiert la foc mic, până se omogenizează și se obține o cremă mai grosuță.

După timpul de odihnă, aluatul se întinde în formă de cerc care apoi se porționează, în felii. Umplutura de mac se pune triunghiurilor, apoi se rulează.

Cornulețele se ung cu albuș de ou și se pun la copt în cuptorul preîncins, cca. 20 de minute la foc mediu, cca. 190 grade C.

Spor și poftă bună!          

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete din iaurt cu umplutura de mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
La multi ani, Dia! Tort cu ciocolata si piersici