Cornulete cu rahat

de Tabita _ in Dulciuri, 27 Mar 2014 | 4794 vizualizari

 

Am vazut reteta pe e-retete.ro si la Pasiune pentru bucatarie. Multumesc!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 200 gr untura de porc (cam 4 linguri)
  • 460 gr faina alba
  • 2 pliculete praf de copt
  • 2 linguri otet
  • 9-10 linguri apa
  • Umplutura:
  • rahat colorat
  • Pe deasupra:
  • 150 g zahar pudra vanilat
Portii: 60
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu rahat:

Rahatul se taie in bucatele.

O lingura de untura se freaca cu praful de copt stins cu otet si apa pana cand compozitia devine omogena, ca maioneza. Se adauga faina si se framanta cu mana pana cand aluatul devine omogen. Aluatul se framanta 5-10 minute. Nu trebuie sa se lipeasca de maini.

Se pudreaza suprafata de lucru cu faina, se pune aluatul si se intinde o foaie subtire de aluat. 

Se decupeaza marginile pentru a se obtine un dreptunghi. Se taie patrate sau triunghiuri, se pune umplutura in mijloc si se ruleaza.

 Se aseaza cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt. 

 Se da tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru ~30 minute.

 Se pudreaza cu zahar pudra cat sunt inca fierbinti.

TIPS-URI

1

Puteti folosi ce umplutura preferati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete fragede