Cornulete cu rahat

de dakris in Dulciuri, 14 Ian 2013 | 12916 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 ml ulei
  • 200 ml bors
  • 3 linguri zahar
  • 1 plic drojdie uscata (7g)
  • ½ lingurita sare
  • coaja rasa de la o lamaie mica
  • zahar pudra vanilat
  • faina cat cuprinde (cca 500 g)
  • cca 500 g rahat asortat
  • zahar pudra vanilat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu rahat:

Zaharul se dizolva in borsul caldut.

Intr-un bol se pune faina cernuta si se face in mijloc o cavitate in care se varsa borsul, uleiul, sarea, coaja rasa de lamaie. Se amesteca bine si se framanta, apoi se lasa la dospit cca 30 min.

Aluatul se imparte in 6 parti egale. Fiecare parte o intindem cu facaltul in forma rotunda, subtire, de cca 0,5 cm, se imparte in 12 triunghiuri la baza carora se aseaza umplutura si se ruleaza. Se mai lasa sa creasca 15 min si se pun in tava tapetata cu hartie de copt. Se introduc in cuptorul preincalzit si se coc cca 20-25 min, pana se rumenesc un pic.
Se pudreaza cu zahar cat sunt calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

dakris 1

16.01.2013, 19:24

Diaconta, Toamna07, sunt foarte bune si fragede...de fiecare data cand fac "dispar" ca prin minune

Ancutsa 1

27.08.2016, 16:30

Tare bune si pufoase!

Rahela Velicu 1

26.06.2021, 12:50

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]