Cornulete cu nuca

de lacrimioara in Dulciuri, 9 Ian 2011 | 10477 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr de faina,
  • 300 grame margarina,
  • 200 grame smantana,
  • 3 oua,
  • 250gr nuca macinata,
  • 200 grame zahar
  • un praf de sare.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu nuca:

Se freaca faina cu 250 grame margarina,( ouale se separa) se adauga galbenusurile, smantana, praful de sare si se framanta pana devine un aluat potrivit. Il imparim in 8 parii si fiecare  parte o intindem fasie si o ungem cu restul de margarina  care am topit-o  si rulam formand un sul. La fel facem cu toate celelelalte parti le dam la frigider 1/2 ora (in poze se vad 4   parti ca eu am facut jumatate din portie).

Dupa ce au stat la frigider se ia fiecare sul si se taie in 4 fiecare parte o intindem frumos cu sucitorul si punem umplutura dupa care rulam in forma de cornulet. Umplutura  o facem in felul urmator: batem albusurile spuma cu cele 200 grame zahar pana raman tepene dupa care adaugam nuca macinata. Dupa ce am terminat  de umplut cornuletele. Sant super bune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Martisor