vazand cat de gustos e aluatul cu pasta de ardei (folosit la prepararea pizzei) rapid m-am gandit sa mai prepar o portie, si sa-l combin cu branza telemea. Au iesit niste cornulete GROZAVE! ;)
Pentru aluat:
Umplutura:
Pentru uns:
Drojdia se amesteca cu sarea si zaharul pana devine lichida.Adaugam putina apa calduta, putina faina, amestecam si lasam la dospit cca 5 -10 minute.
Faina proaspat cernuta se aseaza intr-un castron, facem o groapa in mijloc, turnam maiaua, adaugam fulgii de ovaz, ouale, pasta de ardei si amestecam.
Punem restul de apa calduta,semintele de in, frunzele de telina si incorporam intreaga cantitate de faina. Pentru a se desprinde aluatul de pe maini vom adauga cca 3 linguri de ulei, framantam pana obtinem un aluat elastic.
Il lasam la dospit in loc ferit de curenti de aer pana preparam umplutura dupa cum urmeaza:
-zdrobim branza cu o furculita, adaugam iaurtul, albusurile si grisul, amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
Infainam masa de lucru, impartim aluatul in 6 portii aproximativ egale.
Intindem o bila de aluat, o impartim cu pintenul in 8, asezam la baza aluatului cate o lingurita din crema de branza preparata anterior.
Rulam cornuletele si le asezm in tava, pe hartie de copt. Procedam asa si cu celelalte 5 bile de aluat ramase.
Se ung cu galbenus batut cu laptele condensat, se presara seminte de susan si sare, daca mai este nevoie si se dau la cuptor la temperatura medie pana se rumenesc frumos.
Pofta buna!