Cornulete aperitiv cu pasta de ardei si branza

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 22 Feb 2014 | 7656 vizualizari

 

vazand cat de gustos e aluatul cu pasta de ardei (folosit la prepararea pizzei) rapid m-am gandit sa mai prepar o portie, si sa-l combin cu branza telemea. Au iesit niste cornulete GROZAVE! ;)

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • cca 500 gr. faina alba
  • fulgi de ovaz. cca 50 gr.
  • 3 linguri pasta de ardei
  • sare dupa gust
  • 1 pachetel drojdie
  • 2 oua
  • apa calduta 250 ml
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingura frunza uscata de telina
  • 2 linguri seminte de in zdrobite la robot

Umplutura:

  • 200 gr. branza telemea de oi
  • 2 albusuri
  • 1 iaurt natural
  • 2 linguri gris

Pentru uns:

  • 2 galbenusuri
  • 1 cutiuta lapte condensat (pentru cafea)
  • seminte de susan
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete aperitiv cu pasta de ardei si branza:

Drojdia se amesteca cu sarea si zaharul pana devine lichida.Adaugam putina apa calduta, putina faina, amestecam si lasam la dospit cca 5 -10 minute.

Faina proaspat cernuta se aseaza intr-un castron, facem o groapa in mijloc, turnam maiaua, adaugam fulgii de ovaz, ouale, pasta de ardei si amestecam.

Punem restul de apa calduta,semintele de in, frunzele de telina si incorporam intreaga cantitate de faina. Pentru a se desprinde aluatul de pe maini vom adauga cca 3 linguri de ulei, framantam pana obtinem un aluat elastic.

Il lasam la dospit in loc ferit de curenti de aer pana preparam umplutura dupa cum urmeaza:

-zdrobim branza cu o furculita, adaugam iaurtul, albusurile si grisul, amestecam pana obtinem o compozitie omogena.

Infainam masa de lucru, impartim aluatul in 6 portii aproximativ egale.

Intindem o bila de aluat, o impartim cu pintenul in 8, asezam la baza aluatului cate o lingurita din crema de branza preparata anterior.

Rulam cornuletele si le asezm in tava, pe hartie de copt. Procedam asa si cu celelalte 5 bile de aluat ramase.

Se ung cu galbenus batut cu laptele condensat, se presara  seminte de susan si sare, daca mai este nevoie si se dau la cuptor la temperatura medie pana se rumenesc frumos.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete aperitiv cu pasta de ardei si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

laura_n 1

23.02.2014, 14:10

Clau, biig like! ma innebunesti de pofta!

Teo 1

23.02.2014, 21:22

cat or fi de gustoase!!!

claudiaO 1

24.02.2014, 10:18

super bune ! trerbie sa incerc si eu retata ta !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cu castraveti si crema de branza