Cornulețe cu gem

de elucubratiiculinare in Dulciuri, 15 Noi 2012 | 4754 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g făină,
  • 25 g drojdie proaspătă,
  • 50 g zahăr,
  • 50 ml apă minerală,
  • 200 g unt,
  • 2 ouă,
  • 150 g smântână grasă,
  • o linguriță oțet.
  • 1/2 linguriță sare,
  • 400 g gem gros sau marmeladă,
  • 200 g zahăr pudră vanilat.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulețe cu gem:

Cernem făina într-un castron. Frecăm bine untul cu cele 2 ouă până obținem o spumă. (atât untul cât și cele 2 ouă trebuie să fie la temperatura camerei).

Într-un bol amestecăm drojdia cu apa minerală și cu zahărul, după care se toarnă în castronul cu făină. Adăugăm și spuma de unt, smântâna, sarea și lingurița de oțet. Frământăm bine aluatul, se pune în folie de plastic și se dă la frigider pentru cel puțin 30 minute.

Se întinde aluatul pe o planșetă unsă cu ulei, se taie fâșii lungi cu lățimea de 5 cm, apoi acestea se taie pe diagonală să obținem romburi cu laturile de 5 cm. Se pune câte o bucățică de gem sau marmeladă și se rulează. Se pun într-o tavă tapetată cu hârtie pergament și se dau la cuptor pentru 15-20 minute până se rumenesc un pic deasupra. Se pudrează cu zahăr vanilat înainte de servire.  

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulețe cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

de RODIMUR 8

ieri la 18:50

Briose cu ciocolata - Pufoase si cu gust intens

de laura_n 7

ieri la 13:47

Mini baghete pufoase - Reteta simpla din 3 ingrediente

de laura_n 7

ieri la 13:34

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuleţe pufoase ♥