Corioci

de BucatarialuiDodo in Dulciuri, 22 Dec 2010 | 5571 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat:
  • 250 g făină
  • 200 g unt
  • 3 gălbenuşuri
  • 3 linguri apă
  • Ingrediente bezea:
  • 3 albuşuri
  • 200 g zahăr pudră
  • Ingrediente cremă:
  • 25 g cacao
  • 2 linguri apă
  • 2 linguri zahăr
  • 100 g unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Corioci:

Se face un aluat din ingredientele de mai sus, se împarte în patru. Se întinde fiecare bucăţică în foaie subţire, apoi se taie cu un pahar mic. Se pun rondelele de aluat într-o tavă cu hârtie de copt. Se bat albuşurile cu zahărul pudră până se obţine o bezea, apoi cu o linguriţă punem puţină bezea pe fiecare cerc de aluat. Punem tava la cuptor până se rumeneşte puţin albuşul. Pentru cremă, se fierbe apa cu zahărul şi cacao,  se adaugă untul şi se amestecă până devine o cremă. Se ung rondelele cu cremă şi se lipesc câte două, apoi se dau pe margine prin nucă măcinată. După preferinţă, se pot uni cu bezeaua în interior sau în exterior.

Daca ti-a placut reteta noastra "Corioci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert mini ecleruri