Copanele aromate cu cartofi la cuptor

de VERONICA2607 in Pui, 14 Feb 2012 | 5788 vizualizari

 

O reteta foarte gustoasa....sper sa va placa...:)

 

INGREDIENTE

  • 6 copanele pui
  • 1/2 kg cartofi
  • sare
  • piper macinat
  • 8 boabe piper
  • 1/2 lingurita boabe de mustar
  • 4 foi de dafin
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita busuioc
  • 1 lingeurita menta
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita rozmarin
  • 1 lingurita amestec de legume
  • 5 linguri de ulei de floarea soarelui
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Copanele aromate cu cartofi la cuptor:

Pentru inceput se spala copanelele si se lasa la scurs. Separat se curata usturoiul, se zdrobeste cu ajutorul cutitului si se taie marunt, peste el se adauga:1/2 lingurita boabe de mustar, 1 lingurita boia dulce, 1 lingurita busuioc, 1 lingurita menta, 1 lingurita cimbru, 1 lingurita rozmarin, 1 lingurita amestec de legume, sare si piper macinat, 8 boabe piper si cele 4 foi de dafin, peste care se adauga si 1 lingura de ulei. Toate ierburile si condimentele se amesteca. Luam fiecare copanel si-l masam bine cu acest amestec, dupa care il asezam in tava unsa in prealabil cu 2 linguri de ulei.

Cartofii se curata, se spala si se taie, cei mai mari in sferturi iar cei mai mici in jumatati, se asezoneaza cu sare, piper macinat si un praf de amestec de legume, astfel adaugandu-se peste ei si 2 linguri de ulei. Se amesteca bine cartofii cu condimentele si se aseaza in tava langa copanele. Se da la cuptor pentru 45-50 minute.

POFTA BUNA!

TIPS-URI

1

Ierburile folosite au fost din cele uscate, daca aveti verzi folositi-le...o sa fie cu mult mai gustos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Copanele aromate cu cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui pe sticla cu umplutura de cartofi