Conopida saseasca la cuptor

de trifadalia in Mancaruri de legume, 18 Sep 2018 | 3354 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr de conopida
  • 200 gr pastrama de pui sau kaiser
  • 100 gr de cascaval ( eu am folosit telemea de vaca)
  • 100 gr de smantana
  • 100 gr ceapa
  • 1 ardei ( optional)
  • 2 oua
  • 30 ml de ulei
  • 4 catei de usturoi
  • 20 gr de sare
  • 2 gr de piper alb
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida saseasca la cuptor:

Conopida se curata de frunze, se rupe in buchetele, se spala bine, apoi se pune la fiert in apa rece cu putina sare si o lingura buna de lapte, iar cand este fiarta, se scurge de apa.

   Ceapa si usturoiul se curata, se spala, se toaca marunt, apoi se pun la calit intr-o tigaie cu ulei incins.

   Pastrama de pui ( kaiser-ul) se taie julien, apoi se pune la calit peste ceapa si usturoi, se condimenteaza cu piper, iar cand este gata, se scoate separat.

   Intr-un vas termorezistent se pun buchetelele de conopida, pe deasupra pastrama cu ceapa si totul se imbraca cu smanatana amestecata cu ouale.

  Deasupra preparatului se rade cascavalul, apoi se introduce vasul in cuptorul incins la 180 grade C, pentru aproximativ 15 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida saseasca la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Conopida intreaga la cuptor