Conopida pane cu sos de branza

de Toamna07 in Mancaruri de legume, 9 Oct 2012 | 10200 vizualizari

 

Este o toamna a deliciilor culinare si este pacat sa nu profitam de bogatiile acestui minunat anotimp.
In spatele fiecarei retete se afla un om si un gand bun!:)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru pane:
  • o conopida frumoasa
  • 200 ml bere
  • 150 g faina
  • 3 oua
  • paprika
  • sare si piper
  • Ingrediente pentru sosul de branza:
  • 3 galbenusuri de ou
  • 100 g unt
  • 100 g branza rasa
  • 100 g smantana
  • zeama de lamaie
  • 1/2 lingurita pasta de ardei iute
  • verdeata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida pane cu sos de branza:

Mod de preparare conopida pane:

Se desface o conopida in buchetele mici.Se spala,se fierbe in apa clocotita cu sare si se lasa la scurs. Separam ouale pentru pane.Amestecam cu o lingura de lemn galbenusurile cu sare si piper.Adaugam berea si faina ; forman un aluat cleios.Albusurile le batem bine cu un tel si le adaugam peste alutul de bere. Prin aceasta compozitie tavalim buchetelele de conopida si le prajim in baie de ulei pana se rumenesc. Le scoatem pe un servet de hartie.

Mod de preparare sos de branza:

Pe baie de aburi,amestecam galbenusurile de ou cu untul pana se lichefiaza,adaugand zeama de lamaie in portii mici.Amestecam continuu pana ce sosul se ingroasa.Adaugam branza rasa si amestecam din nou.Dam la o parte de pe foc si punem smantana si pasta de ardei.Terminam cu verdeata tocata foarte marunt. Daca branza este sarata nu mai adaugati sare !

Serviti conopida pane alaturi de acest sos cremos !

Special pentru cei dragi !

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida pane cu sos de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]