Conopida la cuptor cu sos Bechamel

de Tabita _ in Mancaruri de legume, 3 Apr 2013 | 33066 vizualizari

 

Daca aveti conopida, aceasta poate fi o idee minunata de reteta gustoasa si sanatoasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida mare (700-800 g)
  • 60 g unt
  • 30 g faina
  • 300 ml lapte fierbinte (puteti pune si mai mult)
  • 30 g cascaval
  • sare
  • delikat
  • unt pentru gratinare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida la cuptor cu sos Bechamel:

Conopida se desface buchetele. Se pune la fiert in apa cu sare. Se scurge bine de apa. Se pune pe un servet.

Pentru sosul Bechamel:

Se pune untul intr-o tigaie pe foc. Se topeste untul. Se adauga faina dintr-o data. Se amesteca energic pana la incorporare. Se pune putin cate putin lapte fierbinte. Se amesteca usor sa nu se faca cocoloase. Se pune delikat. Eu am pus si putin patrunjel. Sosul trebuie sa devina ca o smantana.

Se aseaza conopida intr-o forma termorezistenta. Se pune sosul Bechamel. Deasupra se pune cascaval ras.Eu l-am taiat feliute subtiri. Se pun si cateva bucatele de unt. Se da la cuptorul preincalzit la 180° C. Este gata cand suprafata este rumenita.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

La sosul Bechamel se va folosi o cratita sau tigaie din teflon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida la cuptor cu sos Bechamel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

pe 12.09 la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 10.09 la 08:05

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu broccoli si conopida