Conopida la cuptor

de aalliinnaa07 in Mancaruri de legume, 10 Noi 2013 | 10028 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 conopide
  • 100 g unt
  • 100 g faina
  • 800-900 ml lapte
  • 100 g branza sarata
  • sare
  • piper
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida la cuptor:

Indepartam frunzele verzi ale conopidei si se opareste intreaga 5-10 minute intr-un vas in care apa fierbe.

Intr-o oala combinam untul cu faina si le punem la foc mediu, amestecand incontinuu pana cand untul se topeste si faina se incorporeaza in el. Dam focul mic si adaugam tot laptele deodata amestecand pana cand obtinem un sos omogen. Continuma sa amestecam 5 minute pana cand sosul se ingroasa, daca sosul este prea gros mai adaugam putin lapte. La sfarsit adaugam branza razuita si amestecam pana se topeste si luam sosul de pe foc.

Intr-o tava unsa cu unt se pun buchetelele de conopida si peste ele se toarna sosul, peste mai razuim putina branza si piper.

Se introduce tava la cuptor timp de 30 de minute pana cand devine aurie.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Conopida la cuptor cu sos Bechamel