Conopida la cuptor

de Irina in Aperitive / Garnituri, 29 Apr 2009 | 36911 vizualizari

 

Acum ceva vreme al meu sot nici nu s-ar fi atins de conopida. Tot citind despre beneficiile ei pentru organism(vezi sectiunea "Legume") l-am convins sa o guste si...surpriza! A devenit fan conopida.
Reteta ce urmeaza am facut-o impreuna cu fetita mea Ioana(daca la 10 ani si jumatate mai pot sa-i spun fetita...noroc ca nu e prin preajma ca ar sari ca arsa...).

 

INGREDIENTE

  • o conopida mica
  • un ou
  • 100 g cascaval
  • 200 g smantana
  • cateva linguri de pesmet
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida la cuptor:

Se desface conopida in buchetele si se pune la fiert cu un praf de sare. Mie imi place sa ramana crocanta.

Se tapeteaza un vas cu unt si pesmet, se pune un strat de conopida, unul de pesmet, unul de cascaval si unul de smantana si tot asa...

Se pune vasul in cuptorul incins cam 15 min. Intre timp se amesteca oul cu smantana ramasa si se toarna pe deasupra.

Se pune iar la cuptor cam 30 min pana capata o culoare frumoasa, aurie.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rasucele