Conopida cu maioneza de post

de doradina in Mancaruri de post, 4 Aug 2015 | 11319 vizualizari

 

Cum a inceput postul Adormirii Maicii Domnului ma tot gandesc la tot felul de retete de post.
In week-end am facut conopida cu maioneza.

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida de marime medie
  • 2 cartofi
  • 2 linguri de mustar
  • 100 ml ulei
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 50 ml apa
  • usturoi
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida cu maioneza de post:

Conopida am oparit-o in apa cu putina sare, apoi am lasat-o sa se raceasca.

Pentru maioneza: am fiert cartofii, fara coaja (intregi sau cubulete, nu conteaza) apoi i-am sfaramat cat mai fin.

Am pus doua linguri de mustar, am omogenizat bine si am inceput sa adaug treptat ulei si zeama de la lamaie. Cand e prea tare se adauga putina apa.

Maioneza am dat-o la frigider si m-am ocupat de conopida.

Intr-un castron mai incapator am dat pe razatoarea mare buchetelele de conopida. Apoi se adauga maioneza, sare si piper dupa gust.

A iesit foarte buna, se prepara destul de repede si este deliciosa cu o rosie aromata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu maioneza de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

pe 17.02 la 13:30

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de toamna