Conopidă cu legume la cuptor

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 19 Oct 2012 | 11879 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 buchețele de conopidă (aprox. 1 kg),
  • 1 țelină mică,
  • 2 cepe
  • 2 morcovi,
  • 2 ardei grași roșii,
  • 2 căței de usturoi,
  • 2 linguri ulei,
  • 1 conservă roșii în suc propriu,
  • 100 ml vin roșu sec,
  • 200 ml apă,
  • 2 lingurițe busuioc uscat,
  • sare,
  • piper proaspăt măcinat.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopidă cu legume la cuptor:

Se spală conopida sub jet puternic de apă. Se pune în apă rece cu un praf de sare și se fierbe pentru 5 minute. Se strecoară apa, se clătește cu apă rece conopida și se lasă la scurs într-o strecurătoare. Se curăță legumele, se spală și se toacă mărunt. Ceapa, telina se taie cubulețe, morcovul se taie rondele și ardeiul se taie fideluță. Încingem uleiul într-un wok și călim ceapa. Adăugăm pe rând morcovul, țelina și ardeiul gras, amestecând bine după fiecare legumă adăugată. Adăugăm usturoiul pisat, vinul, roșiile împreună cu sucul lor, apa și  busuiocul. Condimentăm cu sare și piper. Răsturnăm legumele cu sos într-o tavă. Punem bucățile de conopidă în sosul cu legume și dăm la cuptor pentru o oră.

Servim conopida cu sosul de legume.  

Poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopidă cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]