Compot de struguri negri

de delia64 in Sirop / Compot, 6 Mar 2013 | 5852 vizualizari

 

Este un compot aromat ,il fac in fiecare toamna .
Strugurii sunt din via parintilor mei .

 

INGREDIENTE

  • 3 kilograme struguri negri ,Izabel.
  • 1 kilogram zahar
  • 4 litri apa
  • 1 conservant
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de struguri negri:

Se aleg strugurii sanatosi , se spala  si se desprind de pe ciorchine.

Punem boabele in borcanele curate si sterilizate  ,aproximativ pana la jumatatea borcanelor .

Fierbem apa cu zaharul pana cand se leaga siropul ,la final adaugam conservantul dizolvat in putin sirop , il turnam in borcane .

Punem sub fiecare borcan un cutit  cand turnam siropul fierbinte pentru a nu crapa borcanele .

Legam borcanele si le fierbem 30 de minute in prima zi ,a doua zi le mai fierbem 20 de minute .

Lasam borcanele in oala  in care le-am fiert pana se raceste apa si pe urma le stergem si le depozitam in camara .

Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Borcanele se lasa in apa pana a doua zi si se fierb din nou .

2

Iarna il folosesc la salata de fructe , are o culoare si un gust minunat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de struguri negri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

06.03.2013, 21:02

De multi ani nu am mai mancat.Era foarte bun imi amintesc!

delia64 1

06.03.2013, 22:01

Multumesc pentru aprecieri dragi bucatarasi .

Doralinda 1

06.03.2013, 23:43

Ce bun e!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Compot de caise