Compot de prune

de Rocsi in Sirop / Compot, 4 Sep 2010 | 9085 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg prune mai tari
  • 2 linguri si jumatate zahar la un borcan de 800 gr
  • conservant
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de prune:

prunele se spala foarte bine si se indeparteaza coditele.

acestea se aleg sa fie mai tari,nu crude,dar sa nu fie moi.

borcanele de 800 gr se spala cu apa fierbinte si se scurg bine.

in fiecare borcan se pun 4-5 prune(eu am avut mai mari,daca sunt mai mici puneti cat sa umpleti borcanele cam pe jumatate cu prune).

intr-o oala se pune apa(masurati cu un borcan ca sa stiti cantitatea exacta) si 2 linguri jumatate de zahar pentru fiecare borcan de compot.

se lasa pe foc pana ce se topeste zaharul.

acest sirop se repartizeaza in borcane,se pune cate un strop de conservant si se infileteaza capacele bine.

se inveleste fiecare borcan in hartie,se aseaza intr-o oala ,puneti apa cat sa acoperiti borcanele,puneti un prosop de bucatarie deasupra si puneti la sterilizat .

le lasati pe foc pana ce vedeti ca de acolo unde ati rupt coditele prunelor ,acestea se crapa.

se lasa in apa fierbinte pana a doua zi,apoi le dati la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Rocsi 1

07.09.2010, 11:11

pai sa pui mana sa iti faci k e bun bun

ionix 1

07.09.2010, 11:16

pai sa stii ca fac... as pune indulcitor in loc de zahar dar nu stiu daca tine...

Rocsi 1

07.09.2010, 11:29

nu stiu sincer..nu ma pricep....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Compot de struguri negri