Compot de piersici

de silvi0ara in Sirop / Compot, 19 Iul 2010 | 8838 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6-8 piersici  
  • 250-300g zahar  
  • 1pastaie vanilie sau 1-2 plicuri zahar vanilat  
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de piersici:

Se pune o oala cu apa la foc si cand a dat in clocot se pun piersicile intregi bine spalate in pralabil.Se lasa 5 minute sa fiarba cat sa se poata decojii cu usurinta coaja.Se scot,se lasa sa se raceasca apoi se decojesc si se taie felii,sau le puteti lasa jumatati.In apa in care au fiert se adauga zaharul si vanilia si cand incepe iar sa clocoteasca se adauga piersicile. Se aduce din nou la fierbere compotul de piersici si se lasa sa fiarba 5 - 10 minute, la foc mic.

Se gusta compotul de zahar si se mai adauga, dupa gust. Se poate adauga si suc de lamaie,pentru cine prefera mai acrisor.Se opreste focul,se scoate pastaia de vanilie,se lasa la rece si se poate servii.(daca folositi zahar vanilat,il adaugati la final cand opriti focul)

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Compot de prune goldane