Compot de caise

de Julie in Sirop / Compot, 8 Aug 2010 | 7475 vizualizari

 

reteta usor de preparat de compot

 

INGREDIENTE

  • Pentru compot avem nevoie de:
  • caise mai tari, nu foarte coapte
  • zahar - cate 4 linguri pentru fiecare borcan.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de caise:

Caisele se spala si se pun in borcanele spalate si sterilizate in cuptor
sau prin fierbere in apa.

In fiecare borcan se pun cate 4 linguri cu zahar, apoi se umplu cu apa.
Se aseaza capacele si se scutura borcanele pentru a se dizolva putin zaharul.
Zaharul ramas se va dizolva la fiert.

Se pun borcanele in cuptorul aragazului,pe gratar. Dedesupt se pune o tava cu apa. Se lasa compotul la foc potrivit timp de 30 minute.
Borcanele se lasa sa se raceasca in cuptor apoi sunt gata de depozitat in camara.

Dupa aceeasi metoda preparam si compotul de piersici sau nectarine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Julie 1

08.08.2010, 21:45

Rocsi, merci! Laly, va servesc pe toate cu drag! Doar pentru voi l-am facut,nu?! Camara se poate umple iar! Mai sunt atatea fructe care inca nu s-au copt!

mena29 1

09.08.2010, 10:52

Un borcan e pentru mine?

Julie 1

09.08.2010, 15:40

Normal! Mena!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Compot de prune